Hva kan du gjøre i Cape Town?

Cape Town er en storby hvor ulike kulturer møtes, og hvor by møter fantastisk natur. Har du tenkt deg til Sør-Afrikas nest mest folkerike by? Da bør du først ta en titt på våre anbefalinger.

Cape Town har noe for enhver smak, enten du er interessert i historie, i naturopplevelser, uteliv eller gode smaksopplevelser. Spesielt byens nærhet til naturen gjør dette til et yndet reisemål for de som vil oppleve både natur og storby samtidig.

Table Mountain

Et vakkert naturområde, og et spektakulært fjell. Beundre fjellet fra bakken, eller gå opp og opplev en fantastisk utsikt over naturreservatet. Her kan du se hele Cape Town i all dens prakt. Det finnes også en gondol man kan ta opp.

Kapp det gode håp

Dette er en del av Table Mountain nasjonalpark. Her finner du fantastisk natur, du kan ta turer i området og det er vakre strender. Dessuten er det et yndet sted for fulgetittere. Det er blitt observert rundt 250 fuglearter i området.

I gamle dager var seilasen rundt Kapp det gode håp forbundet med store farer. Allikevel måtte man forbi om man skulle til India. Kappet fikk navnet sitt fordi om man først kom på andre siden av kappet, så hadde man et godt håp om å nå India. Ifølge legenden er det også utenfor kappet at Den flyvende hollender seiler i evigheten.

Robben Island

Robben Island ble brukt som fengsel helt siden Det hollandske Øst-India-kompaniet hadde kolonier i Afrika. I dag er øya på Unescos verdensarvliste, og står som et minne om alle som har vært fengslet her. Det ble brukt til å fengsle mange politiske aktivister under Apartheid. Den aller mest kjente fangen er Nelson Mandela.

Nå er hele øya et museum, og man kan få guidede turer her. Da får man blant annet se Mandelas celle. Robben Island forteller en viktig historie, og er et sted alle burde få med seg i løpet av livet. Spesielt hvis du er på ferie i Cape Town.

Pingviner på Boulders Beach

Cape Town kan virkelig by på mye forskjellig. På Boulders Beach kan du være med og se på pingviner. I sin Cape Town-guide advarer Lonely Planet mot å klappe dem, riktignok. Pingvinene kan nemlig bite!

Pingvinkolonien startet med to par i 1982, og i dag er de altså blitt mange. Pingvinene trives godt på Boulders Beach og Foxy Beach. Dette er veldig fint, ettersom pingviner er en utrydningstruet art.

Kirstenbosch Botaniske Hage

Et must i Cape Town! Kirstenbosch er en enorm botanisk hage med 7000 ulike planter. Du kan få guidet tur her, eller høre på audio guide om plantene. Du er også veldig nærme Table Mountain, og hagen har to stier som leder opp dit.

Er en ferie til Cape Town dyrt?

Flybilletter til Cape Town kan bli dyre, men hvis man tar turen utenom høysesongen, kan man få gode tilbud. Prøv altså å booke mellom juni og november. Hvis du vurderer lån, bør du ta opp forbrukslån gjennom en finansagent for å få lavest rente.

Artikkelen inneholder partnerinnhold.
Renteeksempel: 15,9% 100.000,- o/5 år. Kost. 40.256,-. Tot. 140.256,-